Lumilautakenkien ostaminen

Jaahas. Uusilla kengillä laskeminen oli vaikeaa sen takia, että ne oli liian isot. Kävin kaksi (!) kertaa vaihtamassa ne eri kokoon, mistä täytyy antaa Mikokadun Intersport -liikkeelle täydet pisteet hyvästä palvelusta. Kävin uudestaan Serenassa testaamassa niitä tammikuun 16. päivä, mutta harmillisesti sopivaa kokoa ei kuitenkaan löytynyt. Kengissä oli siis sekä malli että koko huono, mutta se selvisi lopulta vasta rinteessä.

Koska uudet kengät kuitenkin piti saada, nielin tappion ja jatkoin kenkien metsästystä. Lopulta luulen nyt löytäneeni hyvin sopivat kengät. Hommaa vaikeuttaa se, että kenkien koko muuttuu kun niitä käyttää, kun niiden sisällä oleva materiaali painuu kasaan ja muotoutuu jalan ympärille. Näin ollen kengän täytyisi tuntua sopivasti tiukalta kun se on uusi, ettei siitä myöhemmin tule liian isoa. Ja mikä on sitten sopivan tiukka? No se onkin juuri se vaikea kysymys.

Kantapään kautta opittuna lumilautakenkien ostoon annan nyt seuraavan reseptin:

1. Mittaa jalkasi koko sentteinä. Tämä kertoo suoraan sopivan kengän koon ns. mondopoint– numerona. Jos toinen jalka on isompi kuin toinen, niin käytä isomman jalan kokoa. Edit: jos ero ei ole liian iso ja kärsivällisyys riittää, niin käytä sittenkin pienemmän jalan kokoa.

2. Sovittele eri kenkämalleja edellä määrittämässäsi koossa. Jos kenkä tuntuu liian tiukalta tai muuten ei istu, niin älä vaihda kokoa isompaan, vaan vaihda kenkämallia. Jos kenkä sattuisi tuntumaan liian isolta, niin pienempään kokoon voi vaihtaa.

Nyt meikäläisellä on ensimmäistä kertaa sopivan tiukat kengät jalassa, ja laskutuntumassa on iso ero.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Tietoa kirjoittajasta