Levi

Olin odottanut viime viikkoa koko talven. Keskiviikkona lähdettiin Leville, josta palattiin vasta sunnuntaina. Melkein neljä kokonaista päivää lumilautailua ilman mitään turhia keskeytyksiä!

Keskiviikkona käytiin heti kokeilemassa Levin markkinoimaa freeski -aluetta. Siinä ideana on, että pari rinnettä (6.3 ja 6.4) on jätetty koko talveksi hoitamatta, joten sinne pääsee ikään kuin turvallisesti kokeilemaan hoidettujen rinteiden ulkopuolella laskua. Tuuli oli ilmeisesti piiskannut aika voimalla noita rinteitä. Ihanien puuterikinosten sijaan siellä oli alla jääkenttää, kovaa lunta sekä erilaisia lumipaakkuja. Olihan se yhdenlainen haaste, mutta ei siellä ollut kivaa montaa kertaa laskea. Sieltä vaihdettiinkin sitten eri hissien kautta kohti pitkää ja loivaa etelärinnettä (8.4) ja kokeiltiin siinä välillä olevat paikat. Etelärinteellä kokeiltiin viime reissun parasta kohtaa, eli S-hissin alla ja vieressä olevaa aluetta. Viimeksi siellä oli paljon pehmeää lunta, mutta nyt siellä oltiin ajettu rinnekoneilla eikä sielläkään oikein päässyt laskemaan. Muutaman kerran vedettiin sitten pitkää etelärinnettä ennen kuin oli aika lähteä Sirkkaan ruokahommiin, saunaan ja nukkumaan.

Seuraavina päivinä löydettiin sitten tosi hyvä reitti, josta löytyi monenlaista piirrettä ja mahdollisuutta:  Gondolilla ensin ylös, ja sitten alas 11.3 ja G.1 -rinteitä. Gondolin ja näiden rinteiden väliin jäävältä alueelta löytyi mukavaa off piste -meininkiä (kuvassa) josta pääsi sitten palaamaan noille rinteille. Varsinkin G.1 rinteen reunustoilla oli hauskoja piirteitä ja kun tuo reitti on aika pitkä niin siinä oli paljon laskettavaa.

Reissusta olisi tehnyt vieläkin paremman se, jos kiinnostuksella odotettu Levi South Park -olisi täyttänyt odotukset. Se oli minusta huonosti suunniteltu: Sen alkupäässä on 2 tai 3 aika isoa hyppyriä. Niiden jälkeen tulee peräkkäin 4 tasannetta, joissa on erilaisia temppumahdollisuuksia. Nämä on tehty kuitenkin sillä tavalla, että niissä on pelkkiä reilejä yms. aina kolme vierekkäin. Koko alueella ei siis ole yhtään pienempää hyppyriä, joista olisi aloittelijoiden hyvä treenailla. Miksi joka kohtaan oli pakko laittaa 3 reiliä vierekkäin? Eikö yhden reilin olisi voinut jättää pois per alue ja laittaa tilalle pienemmän hyppyrin? Tai edes yhden obstaakkelin koko alueella korvata pienellä hyppyrillä? Nyt parkissa on  12 reiliä/boksia/tms, mutta ei yhtään helppoa hyppyriä. Alue ei myöskään ollut laskijoiden suosiossa ja suurimman osan aikaa parkki oli ihan tyhjä. Kun tähän lisätään se, että eturinteen hyppyrit ovat tosi isoja, niin yhteenvetona voi sanoa että koko Levitunturilla ei ollut yhtään aloittelijalle sopivaa pientä hyppyriä meidän reissun aikana.

Edit: Laitoin hyppyreistä meiliä Leville, josta sain seuraavan todella hyvän vastauksen:

”Olet oikeassa,tuohon aikaan kun olitte olimme jo ehtineet SouthParkin yläosan uudelleen muokkauksen (siellä oli kolme pikkuhyppyriä). Juuri nyt raksaamme ysihissin toiselle puolelle täysin uutta SouthPark junioria (aukeaa nyt hiihtolomille), jossa melkein koko rinteen matkalle tulee pienempää kampetta,n. 5 pikkuhyppyriä ja muutama helppo pressi. Tätä ei ole voitu tehdä alkukaudesta koska tuossa rinteessä ei ole ole valaistusta eikä lumetusta. Suunnitelmissa on ensi kesänä rakentaa sinne valaistus,ja myös parantaa lumetusta,jolloin myös junior-parkki valmistuu jo alkukaudesta!”

Pitää mennä uudestaan Leville!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Tietoa kirjoittajasta